بیداری در رویا یا خواب آگاهیحالتی است که در آن انسان در حال خواب دیدن به این حقیقت که در آن لحظه در حال خواب دیدن است، آگاه میشود و میتواند به صورت کاملا آزادانه و ارادی عمل کند. برای رسیدن به این حالت روشهای گوناگونی وجود دارد. هشیاری در رویا، یکی از زیباترین حالات است که در آن شخص در حالی که وجود فیزیکی اش به خواب رفته و در حال خواب دیدن است، خودآگاهی خود را به دست می آورد، دقیقا مشابه حالتی که در بیداری دارد. با این اختلاف که جسمی در کار نیست و انسان می تواند آگاهانه و آزاد از محدودیتهای جسم، در عالم خواب به انتخاب بپردازد، و به دنیای درون و بیرونش در یک آن دسترسی داشته باشد.
راهها و روشهای مختلفی برای رسیدن به این حالت وجود دارند که در اینجا سعی دارم تمرینات و روشهای شناخته شده رویابینی و خواب آگاهی را بیان کنم تا شما با سرعت بیشتر و بازدهی بالاتر به نتیجه ی مطلوب برسید.
قدم اول: تقویت حافظه ی رویا
منظور از حافظه ی رویا توان بیاد آوردن رویاها پس از بیدار شدن از خواب می باشد. با قویتر شدن حافظه ی رویا آگاهی عادی و روزمره مان به آگاهی خوابمان نزدیک و نزدیکتر می شود تا اینکه این دو آگاهی ما به یک همزمانی می رسد. و با این همزمانی است که از خواب بودن خود آگاه می شویم.
نوشتن خوابها
دفترچه ای را برای اینکار اختصاص دهید و آنرا همیشه در کنارتان در جایی که میخوابید بگذارید. تا بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب رویاهایی را که دیده اید یادداشت کنید. برای اینکه نتیجه ی بهتری بگیرید قبل از خواب چند بار به خود تلقین کنید که صبح همه ی رویاهایتان را خیلی واضح و دقیق به خاطر می آورید و یادداشت می کنید. پس از بیدار شدن فورا شروع به نوشتن خوابهایتان بکنید اگر هم رویایتان را بطور کامل به یاد نمی آورید هر آنچه را که بیادتان مانده یادداشت کنید. آنچه که در این تمرین مهم است تداوم تمرین می باشد. با توجه کردن به رویاها و اهمیت دادن به آنها حافظه ی رویایتان رفته رفته قویتر شده و وضوح رویاهایتان بیشتر می شود.
قدم دوم: تلقین به نفس
قبل از خوابیدن و در طول روز با عبارتی مثبت به خودتان یادآوری و تاکید کنید که موقع خواب دیدن از اینکه در حال دیدن رویا
هستید آگاه می شوید.
قدم سوم: شکار نشانه های رویا
رویا نشانه ها و خصوصیاتی دارد که ما با آگاه شدن از آنها متوجه خواب بودنمان می شویم و متوجه می شویم که آنچه که میبینیم
رویا است. مثل پرواز در هوا بدون استفاده از هیچ وسیله ای ویا دیدن دنیای پیرامون در رنگها اندازه ها و حجم هایی غیر عادی که شخص به محض آگاه شدن از این نشانه ها متوجه خواب بودن خود شده و به مرحله ی بیداری در رویا میرسد. در اولین قدم توصیه شد که خوابهایی را که می بینید در دفترچه ای که به این کار اختصاص می دهید یادداشت کنید و این عمل برای تقویت حافظه ی
رویا پیشنهاد شد . این کار فایده ی دیگری هم دارد و آن کمک به ما در شکار نشانه های رویا میباشد. با مرور رویاهایی که نوشته اید میتوانید نشانه های مختلفی را که در رویاهایتان دیده اید کشف کنید و هر شب قبل از خواب نشانه را مرور کنید و تجسم کنید
با این کار نسبت به نشانه های رویا حساستر می شوید.
قدم چهارم: پرسش از خود
هر روز یا شب که بیدار هستید از خود سوال کنید " آیا من خواب هستم؟ " نگاهی به خود و پیرامونتان بیندازید. آیا چیزی غیر طبیعی، غیر منطقی یا متناقض میبینید؟ مثلا آیا چیزی را میبینید که ثابت نیست و در حال تغییر است به طوری که قابل مشاهده است. مانند یک دیوار که ارتفاع آن مرتبا کم و زیاد میشود. یا شاید قطاری از اتاقتان رد می شود. میتواند هر چیزی باشد. اکنون کمی فکر کنید آیا در جایی هستید که قاعدتا باید باشید؟ لحظات قبل را بیاد آورید ، و بررسی کنید که آیا با روال طبیعی شان ادامه پیدا کرده اند یا نه؟ همه چیز در خواب به سرعت میتواند تغییر کند. لحظه ای در پشت کامپیوترتان هستید و لحظه ای دیگر در کنار دریا قدم می زنید. به تغییرات توجه کنید. آیا کاری را انجام می دهید که در بیداری برای شما ممکن نیست؟ دارید خواب میبینید. همه اینها و دیگر نشانه ها، بیانگر خواب بودن ما هستند. نکته ی کلیدی این روش پرسش از خومان است و بررسی پیرامونمان. همچنین بعنوان تمرین میتوانید
چند کار بسیار آسان اما بی نهایت موثر انجام بدهید مثلا با یک دست دست دیگرتان و یا بینی تان را گرفته و بکشید . اگر در خواب این کار را انجام دهید آن عضو براحتی کش می آید و شما را از خواب بودنتان آگاه می کند.
موفق باشید
|